Месец: декември 2018

0 Коментари

Секој коцкар понекогаш може да се најде во казино, и не е важно дали е вистински или виртуелен. Коцкање куќи станаа популарни како што им овозможи на коцкарите да се релаксираат што е можно повеќе, и, ако тие имаат среќа, да добијат убав екстра приход. Во казино секој коцкар може да најде игра која ќе му помогне да се нурне во светот на среќата. Со цел да му дозволи на коцкар да се релаксира целосно, казиното им нуди на своите клиенти широк спектар на тврди пијалоци. Но, не секој коцкар се прашува: "Кој е мотивот на управата за коцкање?" Можеби, одговорот е едноставен: да го смениме резултатот од играта во корист на казиното. Можете да дознаете како алкохолот влијае на исходот од оваа статија.

Лицето кое седи на масата за коцкање веќе пиено може да биде сигурно дека, всушност, веќе го има изгубени неговите пари. Со други зборови, лицето кое не се плаши да ризикува и прави максимални облози не ги следи стратегиите кои му помагаат да ја намали шансата за губење пари. Покрај тоа, главната задача на лицето е да го победи казиното, дури и ако го поминува целиот почетен капитал или позајмува пари. Се разбира, администрацијата на казиното има корист од ваквото однесување, колку повеќе коцката пие, толку повеќе ризикува и губи. Затоа, казиното не ја ограничува потрошувачката на алкохол од своите активни и богати посетители. Онлајн психички читања.

Речиси секој коцкар може да се сети како започнал со коцкање и среќно добивал големи пари. Но, кога копачот пиел, богатството некаде замина, и тој се врати дома празен. Има луѓе кои едноставно не можат да се замислат на масата за коцкање без чаша пијалок. Во таква ситуација тие мора да бидат подготвени да изгубат многу пари и да остават да гледаат будала.

Поентата е дека алкохолот го ослабува вниманието на коцкарот. Пијаниот човек не може темелно да го контролира процесот на игра и да провери дали учесниците се во согласност со сите правила. Покрај тоа, влијанието на тврдите пијалаци не дозволува лицето да ги анализира своите грешки за да ги избегне во иднина.

Се разбира, коцкалните куќи сакаат играчот да ги остави сите негови пари; затоа корисниците им се нудат алкохол што им помага да се релаксираат и да ја изгубат контролата над играта. Секој коцкар, без разлика дали е почетник или професионалец, мора да заклучи дека тврдите пијалоци не се компатибилни со игра. Ако некој сака да ја победи куќата за коцкање, тој не треба да дојде "совесно" или да нареди пијалоци таму. Само трезен човек може соодветно да го процени процесот на игра и соодветно да ги исправи своите грешки.

Запомнете, треба да кажете "не" на алкохол за време на играта!

0 Коментари

Зависноста од игри (лудоманија или коцкање) е вид на психолошка зависност која се манифестира во неконтролирана и ненадејна глад за коцкање. Ова емоционално нарушување во крајна линија доведува до депресија.

Развојот на цивилизацијата, електрониката и коцкањето создаде бесконечен број искушенија и илузорни начини на брзо збогатување. Многу луѓе почнаа да коцкаат како шанса да го ублажат стресот и да ја подобрат својата финансиска состојба. Но, дури и без да го забележат тоа, станаа заложници на коцкање машини и се најдоа во еден маѓепсан круг, без речиси никаква можност да најдат излез.

Коцкањето како и секоја зависност има неколку фази. Сè започнува со заедничка и навидум безопасна желба да се коцка. Меѓутоа, со текот на времето, коцкар се чувствува потреба да се исполнат оваа желба повеќе и почесто. Субјективно, тој сè уште не чувствува никаков ментален стрес предизвикан од коцкањето, и му изгледа како безопасно поминување на времето, како и порано.

Но, наскоро станува потешко да се потисне желбата да се коцка. Постои незаситен глад за коцкање, а коцкар не може да запре дури и по добивка. Како резултат на тоа, сите пари се изгубени, а само недостатокот на средства може привремено да го запре коцкар. И покрај загубите, тој цврсто верува дека сигурно ќе победи и ќе освои големи пари, и затоа продолжува да коцка со растечки ентузијазам.

Горенаведената фаза е проследена со следното, кога мислите за коцкање го трошат најголемиот дел од животот на коцкар. За време на паузи помеѓу коцкање, зависната личност се обидува да заработи пари за залог, позајмува бесконечно од роднините, продава имоти или организира кредити, но откако добива негувани средства, ги губи повторно. Без очекуваните придобивки тој станува опседнат. Во оваа фаза, во секое време може да се најде во тешка депресија.

Третманот на зависноста од коцкање е сложен и долг процес. Психички бонус прави голема работа во која се вклучени разни специјалисти и обучувачи. Целиот третман е изграден околу пациентот и се изведува на отворено. Употребата на разни техники со цел менување на свеста на пациентот и животните приоритети, како и отстранување на глад за коцкање, помага да се постигнат терапевтските цели и да се ослободи пациентот од зависност од игри.

Психотерапијата е главен и неопходен метод за лекување зависност од гејмерски игри. Когнитивно-бихејвиорална терапија се користи на
Психички бонус во неколку наврати ја докажа својата ефикасност во третманот на зависности кај пациентите.

Во работниот процес со психотерапевт (се спроведува во текот на лекувањето), пациентот целосно го менува својот поглед на светот и, што е најважно, неговиот став кон неговиот сопствен проблем: тој почнува да сфаќа деструктивно влијание врз зависноста од гејмерски игри на неговиот живот .

Ако дијагностиката најде било кои истовремени ментални нарушувања вклучувајќи депресија, тогаш психотерапијата првично е насочена кон ослободување од целиот комплекс на нарушувања.

Пациентот учи да се ослободи од причините кои предизвикуваат коцкање, се запознаваат со методите на самоконтрола во стресни ситуации и ги заменуваат негативните мисли со повеќе оптимистички и позитивни.

0 Коментари

Блек Џек игра

Хит
Stand
Твојот залог
0
+
-
Достапни средства
500
0 Коментари

Добро е секогаш да се победи во казино-слот машини. Победа во овие игри ќе им даде на многу поединци задоволството да играат. За да победите во казино игрите за игри има многу да се направи за да знаете кога да заминете во вистинскиот момент. За некои слот играчи, вистинското време да се напушти е кога тие достигнаа загуба или победа граница.

Да. Секој слот играч треба да ја постави својата сопствена загуба или да ја освои границата дозволи да игра во рамките на неговите средства. Честопати грешка е што многу играчи континуирано играат, бидејќи се на победничката низа. Преземањето на овој вид ризик е добро. Но, ова исто така може да доведе до целосна загуба. Имајте на ум дека има некои слот машини кои ќе ве натера да победи голем број пати, а потоа одеднаш ќе ве натера да изгубите големи количини на вашиот bankroll.

Вие не само што ги поставувате границите пред играта, туку треба да се држите до него. Кога ќе ги следите вашите граници, сигурно ќе си отидете дома со добар профит или загуба што може да се поднесе за вас. Значи, ако имаш изгубени неколку пати, потоа престанете да играте за денот и да се вратите некое друго време за да играте. Ако победиш на машините за казино, тогаш престанете да играте кога сте достигнале граница за победа. Играњето ова ќе ве стави пред останатите играчи кои играат само како нема утре додека немаат пари.

Кога сте победиле во слотните игри, мора да заминете како професионалец. За да го направите овој впечаток, секогаш ги плаќате своите билети веднаш. Повеќето од кредитни лизгачи имаат датуми на истекување. Ако не го потрошите целиот казино на вашиот казино или пред датумот на истекот на рокот, можете да ги изгубите сите добивки. Ако веќе не сте во расположението за играње или ако сте уморни, исплакнете веднаш и не дозволуваат да паднете во искушението да играте додека не изгубите толку многу пари.

Нема точни стратегии за тоа како да се победи машина за игри и да победи. Вие само можете да ја зголемите вашата можност во победата со избирање на најдобрите машини за плаќање и, се разбира, морате да заминете и да престанете да играте во вистинскиот момент и кога сте стигнале до вашите граници.

Играње казино слотови навистина може да биде забавно. Но, сите веројатно ќе се согласат дека повеќе нема да биде забавно кога ќе излезете од казиното без пари. Затоа е важно пред да седнеш пред машината за играње за да го идентификувате нивото на ризик во освојувањето и губењето што го сакате. Не дозволувајте да се заглавите на играње додека веќе сте ја достигнале својата загуба и освоиле граници. Со тоа, всушност, ќе ви се остави толку многу пари, така што сеуште можете да играте во слот-машини во наредните денови. Во коцкањето, секогаш постои време да се изгуби и време за победа на казино слот машина игри.