Казино награди програми за лојални играчи

0 Коментари

Онлајн казина имаат голем број на начини да се здобијат со нови членови и да ги направат да сакаат да останат. Бонусите се еден од таквите методи. Освен тоа, казина може да имаат промоции што резултираат со значителна награда. Сепак, од гледна точка на играчите, најзастапената алатка е наградна програма за лојални играчи кои се вообичаени меѓу казина. Начинот на кој тие работат е прилично транспарентен и, што е уште попривлечно, потенцијалните придобивки може да се добијат автоматски и редовно. Препорачливо е за играчите да бараат такви програми, бидејќи предностите можат да бидат значителни. палофанзијата

Казино награди програми за лојални играчи
Казино награди програми за лојални играчи

Едноставно кажано, таквите програми работат на следниот начин: играчот добива 1 комп точка за секој X долари што се обложува, и откако износот што е акумулиран е еднаков Y комп поени, износот може да се искористи за играње кредит во износ од $ 1. Прикажаните вредности може да варираат од една казина до друга. Покрај тоа, термините кои се користат да означат "comp point" може да варираат исто така. За да го финализираме, играчот треба да погледне колку игра заслуги добиваат за заградениот износ. Играчот може да ги користи кредитите за да ги обложува како и бонус. Важно е да се има на ум дека казина имаат тенденција да поставуваат минимални барања за кредити понудени преку програмите за награди. Софтвер што се користи од казината е способен за пресметување на износот на комп поени, со оглед на вложен паричен износ, како и следење на повлекувањето на бодовите, што овозможува итни автоматски трансакции. На овој начин, играчот може да ги добие кредитите за нивно пешачење без одлагање, во текот на играње во онлајн казина. клуб Мајами

Овој тип на програми е имплементиран од голем број казина. Во некои, стапката на акумулирачки комп поени може да се разликува во зависност од играта. На пример, комп поени можат полесно да се акумулираат слотови за играње, што го отстранува ефектот на оваа игра со поголема раб на куќата. Понекогаш казина може да ги охрабрат играчите да се обложуваат повеќе, нудејќи им одредени дополнителни придобивки. Другите казина се подготвени да им дадат повеќе кредити за играње на оние кои ќе достигнат одредено ниво на износот што се влошува. На овој начин, можеме да видиме дека придобивките растат за високи ролери.

Во многу случаи, структурата на бонусот може да зависи од бројот на акумулираните поени. Ако некој играч има голема сума и добил многу поени, казина може да му понуди поголем процент од бонусот или да го зголеми максималниот лимит. На каков било начин, таков играч ќе добие поголем бонус. диви вегани казино

За да се овозможи транспарентност на системот за бонуси, казина може да имаат разни VIP нивоа за своите клиенти. Казина ги поставува ограничувањата за пешачење кои треба да се надминат за играчот да влезе во одредено ниво на VIP. Различните нивоа се карактеризираат со различни бонуси. Дистрибуцијата на бонусите се врши преку софтверот. На овој начин, играчите можат да бидат сигурни дека износот на бонуси дистрибуирани до нив е фер.

Фрироли во турнирите се бонуси

Бонусите се еден од методите за онлајн казина за да привлечат нови членови и да ги направат да сакаат да останат. Постојат многу различни бонуси кои доаѓаат во форма на бесплатни играчки кредити и може да се заработи со правење депозит или поканување пријател да игра. Еден од начините за понуда на бонус е да им овозможи на играчите да играат во казиното бесплатно и да им дозволат да го задржат износот што го освои. Друг начин е да ги поканите играчите да учествуваат на турнири; учеството исто така може да биде бесплатно, а добивката може да ја задржи играчот. Овој тип турнири се нарекуваат фрироли. Иако тие вообичаено не се нарекуваат бонуси, во реалноста тоа е токму она што тие го прават.

Постојат два вида на такви турнири. Еден вид на турнир нуди награди во готовина. Играчот ги добил добивките на своја сметка и може да го користи за да ги одигра натпреварите понудени од казиното. Инаку, овој износ може да плати надоместок за влез за купување во турнири. Некои казина може да дозволат влез на почетниот турнир за да привлечат клиенти. Оваа придобивка е достапна само за оние кои само се приклучија на казиното: на овој начин новите играчи можат да ги научат правилата на играта без страв од соочување со поискусен играч. Во случај турнирите да бидат понудени од одреден казино, тој исто така нуди бесплатни фрироли (повеќето од нив се достапни секој ден). Наградите што ги добиле играчите не се премногу значајни, што се објаснува со тоа што турнирот е слободен. Покрај тоа, процесот на играње не бара многу време. Играч обично има половина час да свири. Во случај на победа, играчот добива бонус. Во случај на загуба, играчот добива искуство бесплатно и има шанса да ја проба својата стратегија на турнирот, за следниот пат да постигне подобри резултати. Што се однесува до ВИП-фрироли, наградите таму се значителни. Овој тип на бонуси веќе им се нуди на клиентите кои станаа лојални и го демонстрираа ова во казината, честопати играјќи и постигнувајќи ВИП ниво. Freerolls за ВИП не се случуваат толку често колку што се вообичаени. Сепак, ВИП-клиентите внимаваат за нив, бидејќи ветуваат значајни награди. џекпот капитал

Вториот вид фрироли привлекува клиенти, ветувајќи слободен влез на посериозни турнири со поголеми награди. Нормално, потребно е да плати откуп за да може да учествува на таков турнир, меѓутоа, ако играчот победи на квалификацискиот слободен слободен, од него не се бара да плати. Затоа, износот за купување е даден на победниците како бонус. Ако играчот кој се квалификувал на фрирол победи на турнирот, наградата ќе биде не помалку значајна од самиот бонус. Турнирот може да биде доста високо и да трае неколку месеци; во текот на играта, играчот ќе мора да игра во неколку квалификациите. Има некои случаи кога играчите почнуваат од фрирол и продолжуваат да освојуваат неколку илјади долари.

Таквите турнири им овозможуваат на играчите да го зголемат износот на добивката, исто како и другите бонуси. Некои играчи се знае дека ги градат своите финансиски средства само со учество во фриролите.

Добиен бонус за упатување на пријател

Општо е познато дека рекламата има значаен ефект врз луѓето, особено кога станува збор за збор на уста. Ние се стремиме да сметаме дека е поверодостоен дел од информациите што доаѓаат од нашиот пријател, а не од странец. Онлајн казина веќе долго време уживаа во овој ефект и го спроведуваа овој тип на рекламирање преку бонусот во зависност од упатувањето на пријател. Постојат неколку казина кои денес нема да го нудат овој бонус.

Многу е лесно да се активира бонусот за упатување на пријател. Играчот мора да го извести казиното за фактот дека тој се однесува на пријател со одредено име и презиме. Потоа, наведеното лице треба да се регистрира во казиното и да го наведе името на лицето кое ги упатило. Пријателот, исто така, мора да исполни некои специфични барања. Потребно е тој да отвори сметка и да го плати наведениот износ на минималниот депозит. Откако ова е завршено, играчот може да ужива во бонусот добиен по упатување на пријател.

Генералната структура на овој бонус е иста за сите казина, сепак, специфичните барања можат да се променат. Еден од различните услови е бројот на пријатели на кои на играчот им е дозволено да се однесуваат. Постојат многу казина кои не наметнуваат никакви ограничувања на овој број. Меѓутоа, мора да се има предвид дека другите имаат ограничување. Ограничувањата можат да варираат: еден го ограничува бројот на реферали месечно, другиот претставува вкупна граница, и откако ќе се постигне, играчот не може да упати повеќе пријатели во казиното.

Друга диференцијација зависи од висината на бонусот. Бонусот може да биде рамно на еден пријател. Во овој случај, износот е инфериорен во однос на добрите бонуси за депозит. Механизмот работи на таков начин што дел од платениот депозит на пријателот оди за да го покрие бонусот исплатен на играчот. Казина може да излезе со креативен начин за спроведување на истиот механизам на референтниот бонус. Некои казина нудат само процент од износот депониран од пријателот. На овој начин бонусот на играчот директно зависи од бројот на пријатели што ги поканил во казиното. Може да биде дека на некој играч му е платено мала сума за секое лице што го донесе во казиното од страна на пријателот.

Барањата за важење се применуваат и за овој тип на бонус. Оттука, играчот мора внимателно да ги прочита пред да почне да игра. Повлекувањето може да се случи само откако условите се задоволени, а барањата се однесуваат и на бројот на бонус треба да се свртат и периодот на време, за време на кој треба да се случи.

Казино награди програми за лојални играчи Ажурирано: Ноември 29, 2019 автор: Дејмон