Споредба на бонуси за депозити со бонуси без депозит

0 Коментари

Тешко е да се прецени колку се важни бонуси кога станува збор за онлајн казина. Ова е елемент што главно ги разликува од конвенционалните казина. Обично постојат два главни вида бонуси кои може да се понудат, бонуси со или без депозит.

Како што е јасно од името, да се користи депозит бонус, од играчот е потребно прво да остави депозит и потоа ќе му биде понуден бонус сличен во износот (одредени ограничувања на износот се нормално утврдени).

Така, играчот најпрво треба да придонесе за износ на неговата страна. Бонусот за регистрација се смета за најчест. Во времето на правењето на првиот депозит, играчот може да ужива во бонусот од казиното, дури и пред играчот да се обложи. Овој тип на бонус е еден од најголемите што може да понуди казино (во повеќето случаи може да достигне неколку стотици долари, но има и неколку казина што се зголемуваат на неколку илјади). Ова му овозможува на играчот да го зголеми својот капацитет за играње одеднаш. Исто така има и голем број на казина кои нудат месечен бонус - овој тип бонус е наменет за играчи кои веќе играле со казиното. Секој депозит направен од играчот го прави казиното да му обезбеди на играчот месечен бонус споредлив во износ.

Во други случаи, онлајн казина нудат дополнителни бонуси ако некој играч ги користи специфични опции за депозит.

Кога станува збор за бонуси без депозит, тие јасно не бараат првичен придонес од играчот. На овој начин, играчот е поканет да ги испробаат различните игри, без да плаќаат за него од сопствениот џеб. Треба да се напомене дека износот на бонусот добиен при пријавувањето без депозит има тенденција да биде многу помалку значаен од бонусот за депозит (обично се ограничува на неколку десетици долари). Ова се објаснува со фактот дека играчот не е побарано да придонесе во оваа фаза. Бонусот без депозит за регистрација не е толку чест кај онлајн казина.

Како за Microgaming онлајн казина, тие обезбедуваат играч со поинаква разновидност на бонусот кој се нарекува бесплатна играчка бонус. Играчите можат да уживаат фиксен број на облози што треба да се направат на одредени игри за игри. Залози треба да се извршат во ограничен временски период, и ако играчот е успешен, тој може да го задржи освоениот износ.

Исто така постои и еден вид бонус што не подразбира правење депозит наречен Бонус на пријател. Во овој случај, играчот може да има корист од бонус секој пат кога ќе донесе пријател.

Бонуси со депозити

Предности

  • Износот на бонусот за депозит има тенденција да биде поголем и може да достигне неколку стотици долари
  • Депозитот за пријавување бонус може да се ужива веднаш штом започне обложувањето
  • Овој вид бонус е многу чест

Недостатоци

  • Бонусот може да се ужива само откако играчот го прави својот придонес

Бонуси без депозит

Предности

  • Играчот не е обврзан да го плати својот удел
  • Бонусот за регистрација без депозит му овозможува на играчот да проба различни игри без да плати ништо

Недостатоци

  • Бонусите без депозити обично се ограничени на неколку десетици долари
  • Овој тип на бонуси е ретко
Споредба на бонуси за депозити со бонуси без депозит Ажурирано: Март 7, 2019 автор: Дејмон
Ширете љубов