Игра на зарове стратегии и како да се победи

0 Коментари

Зарове е една од најпознатите игри во казино во Северна Америка Америка иако ќе најдете дека се игра на многу други локации од целиот свет, исто така. Откако ќе ги совладате основните правила на игра на зарове, треба да почнат да размислуваат за најдобриот начин да ги зголемите вашите добивки. Се разбира, има малку што можеш да направиш за коцките. Тие ќе завршат каде што ќе слетаат без оглед на тоа како ќе ги превртувате - или, барем, треба! Секако дека не вреди да се обидува да развие стилски стил кој се обидува да манипулира со исходот од ролна кога сте стрелец. Казината имаат тенденција да се земе многу слаб поглед на играчи кои работат на овој начин!

Меѓутоа, она што може да го направите во зарове е тактички да размислите за начинот на кој ќе се заложат. Запомнете дека куќата има предност, исто како и другите популарни игри во казино. Тоа, рече, може да играте со одредени стратегии кои се обидуваат да го минимизираат овој раб и, со тоа, да ви помогнат да победите. Кои се некои од заедничките тактички пристапи кои ќе ви помогнат да бидете поуспешни во игра на зарове?

Стратегија за Мартингал

Ова е стратегија за обложување која е една од најпознатите во светот. Таа работи на секакви парични влогови сѐ додека има повторени шанси да додадете повеќе на вашиот удел. Како такво, вие не би го ставате на трка со две коњи, бидејќи тие се појавуваат само повремено. Вие би можеле да ја користите стратегијата Мартингал со обложување на непарен број рулет, на пример. Со игра на зарове, од друга страна, тоа функционира ако го користите на парите пари за заем. Идејата е да се обложи со релативно низок влог. Ако победиш, тогаш толку подобро. Можете или да си одите со вашите добивки или да продолжите како од нула.

Онаму каде што стратегијата Мартингал доаѓа во своја сопственост е кога ќе изгубите. Ако тоа е случај, тогаш направите слични, па дури и пари залог на следниот чекор. Сепак, наместо да го обложувате истиот удел, двојно го зголемувате. Со вложување двојно повеќе отколку порано, ако победите, тогаш ќе ги вратите вашите претходни загуби. Идејата е да продолжите да се обложувате на овој начин, додека на крајот не победите. Се разбира, стратегијата не ја зема во предвид предноста на куќата, иако фактот дека е релативно низок во игра на зарове. Друг проблем со пристапот на Мартингал е тоа што мора да имате доволно средства за да продолжите со удвојување и удвојување. Вие би можеле потенцијално да изгубите голема со овој метод. Сепак, тоа е лесно и тоа е голема плус точка!

Стратегијата за Обратно Мартингали

Како што може да се очекува од неговото име, обратната стратегија на Мартингал е тактички пристап кој функционира спротивно од Мартингел. Под овој пристап, ќе го зголемите уделот кога ќе победите и ќе го намалите кога ќе изгубите. Идејата е дека твоите загуби што произлегуваат од губење на ленти се минимизираат со овој пристап, па затоа треба да бидете во можност да продолжите да играте зарове подолго со пари дури и ако сте болни од лоша магија. Од друга страна, кога ќе победувате, треба да бидете во можност да го максимизирате својот потенцијал со зголемување на уделот. Вие не треба да се удвои или половина од вашиот удел со обратна стратегија Martingale, но тоа е стандарден начин за тоа.

Вредна точка за обратна Мартингал стратегија е тоа што се потпира на нешто познато како феномен на заблуда на коцкар. Ова е концепт што многу коцкари се во согласност со тоа што тие размислуваат за обложување во ленти на победи и загуби. Се разбира, кога случај на парен пари се врши случајно, како што е фрлање на монети, нема врска помеѓу еден резултат и следниот. Како таква, стратегијата се заснова повеќе на психологијата на играчите отколку студената, пресметани статистички докази.

Стратегијата "Без шанси" не е предност

За разлика од скоро сите други игри во казино, можете да направите залог во игра на зарове, кој воопшто нема работно место. Се потпира на тоа што правиш помине или прво се натежите. Ако сте го сториле тоа, тогаш по точка е фрлена, можете да се обложуваат на шансите, што значи дека имате можност за множење на вашата почетна залог. Различни куќни правила важат за износот што можете да го умножите овој влог во зависност од тоа каде играте. Сепак, тоа е вообичаено во многу казина и со онлајн игри за да ви овозможи да ја зголемите или зголемите вашата прва облога. Со овој облог, предвидувате дека точката ќе се повторува повторно пред стрелецот да излезе со смртоносна седмо, што значи дека ќе го изгубите. Поважно, играчите, исто така, можат да ги преземат шансите и да го зголемат својот влог на двете "не доаѓаат" и "не минуваат" стапки.

Принципот зад оваа стратегија за обложување е тоа што навистина искрено плаќа. Во него нема вградена предност во куќата, така што шансата за победа е директно поврзана со износот кој ќе го плати победничкиот влог. Со оглед дека предноста на куќата со заровеност е ниска, некои играчи избираат да го превидат овој тип на стратегија. Сепак, за да го стори тоа би значело недостасува една од најповолните облози во сите игри во казино. Ако можете да си дозволите тоа да го сторите тоа, максимизирајте го својот влог со залог за шансите кога ќе се појави можност за ставање на овој тип на облог.

Спин Палас Без бонуси за казино за казино >>


извор: spinpalace.com
Игра на зарове стратегии и како да се победи Ажурирано: Јули 1, 2019 автор: Дејмон
Ширете љубов