Онлајн казина: Кои се барањата за пешачење?

0 Коментари
Онлајн казина: Кои се барањата за пешачење?

Не е ретко што онлајн казина се обидува да ги привлече играчите, нудејќи им бонуси - едноставно кажано, слободни пари - кои играчот може да ги користи веднаш штом ќе се регистрираат во казиното. Сепак, со цел да не се преземе премногу висок ризик, казина имаат тенденција да се спроведе став за пешачење. Дозволете ни да погледнеме поблизу до она што го подразбира. казино со црнкијам

Потребно е да се направи став (исто така познат како услов за играње) често е суштински елемент за операциите на казиното. Се разбира, од гледна точка на играч, ова не е најпривлечна нијанса. Ова е причината зошто играта страница е дизајнирана на таков начин што можеби дури и не забележите нешто необично за бонусот пред да се обидете да го превземете. Во суштина, препорачавме внимателно да ги проучуваме правилата кои ги опишуваат условите под кои ќе ви биде доделен бонус. Тука ќе ги најдете информациите за не толку едноставно барање за пешачење. Ако не можете да го најдете во прво време, побарајте мал фонт на страницата или проверете ја страницата која ја опишува самиот бонус и понудените различни промоции. горе

Онлајн казина: Кои се барањата за пешачење?

Да се ​​дојде до суштината на вагирањето

Значи, што е тоа во суштина? Ова барање е мултипликатор кој го претставува бројот на пати што треба да се игра преку понудениот бонус пред да можете да ги повлечете сите добивки (во некои случаи, заедно со бонусот, правилото може да се однесува и на депозитот). Вообичаено, поставувањето на бројот на периоди на играње е дел од активностите за управување со ризик на компанијата. Колку е поголем износот на понудените "слободни пари", толку е поверојатно дека бројот на пати што треба да се игра преку ќе биде поголем. Бројот на времиња на играње може многу да се разликува кај различни казина - може да започне со 15-20 пати и да достигне скоро 40, што е пропорционално со атрактивноста на бонусот. sloto готовински казино

Ајде да погледнеме како се случува. На пример, ајде да замислиме дека условот за репродукција подразбира да го играте бонусот дваесет пати. Понудената сума е еднаква на $ 50, која му се доделува на играчот преку онлајн-казино веднаш штом ќе се пријави. Да речеме дека го користите целосниот износ и вашиот депозит изнесува $ 100. Во нашиот пример, дадениот услов ќе биде поставен како дваесет пати повеќе од збирот на бонус и депозит заедно. Многу едноставни пресметки ќе ни покажат дека облозите што ќе ги играте ќе мора прво да изнесуваат $ 2000 (ние само мултиплициравме $ 100 од бонусот и депозитот од 20). Кога тоа ќе се случи, ќе го исполните условот за играње и ќе можете да ги повлечете добивките.

Дали барањата за пешачење се разликуваат од една игра до друга?

Системот на барања за играње не е едноставен. Не е ретко за казина да поставуваат различни проценти за различни игри. Соодветните износи ви помагаат да ги исполните барањата за репродукција. Процентите се поставени независно од казина и се разликуваат во голема мера низ целата индустрија. Сепак, постојат евидентни тенденции - на пример, Блек Џек, рулет и некои други игри не придонесуваат (или придонесуваат многу малку) за задоволување на условот, додека вообичаено тоа е 100% од слотните пазари за вложената вредност на влоговите во која се вбројува. Еден од ретките исклучоци во индустријата се смета дека се казина со користење на "Clear Play Bonus System" - тие се потпираат на Microgaming софтвер и се вели дека ги имаат истите стандарди во место.

За да покажеме како тоа функционира, да ви дадеме пример. Замислете дека казиното нуди бонус од $ 100, наметнувајќи го условот за играње преку 20 за играчот да се сретне. Заради илустрација, да претпоставиме дека играчот одлучи да се обложи на 30 на слотови и $ 20 на Блек Џек, рулет и видео покер. Во овој случај, можеме да го пресметаме придонесот кон условот за репродукција: 100% x $ 30 (слотови) + 25% x $ 20 (Блек Џек) + 10% x $ 20 (рулет) + 80% од $ 20 (видео покер) . Со додавање на сите елементи, пристигнуваме во $ 53 - ова е придонесот што е направен за задоволување на условот за играње на 2000 $. blacklotuscasino

* Ве молиме, имајте предвид дека броевите што се користат во примерот се користат тука само заради демонстрација. Пред да играте, внимателно прочитајте ги одредбите и условите за специфичниот бонус понуден од одредено казино, бидејќи може многу да се разликуваат.

Онлајн казина: Кои се барањата за пешачење? Ажурирано: Ноември 29, 2019 автор: Дејмон