Слика на Pokerdom screenshot
Продај RSS

Бонусни кодови за Pokerdom Casino | Најдоброто казино за покердом без бонус за депозит | Pokerdom Казино Бесплатни чип | Pokerdom Казино Бесплатни врти, 2020 #1

Texas hold'em

Прво, постојат 5 главните "круга" во играта на Тексас Држете:
• Пред-флоп
• Флоп
• The Turn
• Реката
• Прегледот

Исто така, постојат 5 одлуки што можете да ги направите за време на формирање на рака во Texas Hold'em:
• Bet - Да се ​​постави првична сума на чипови на маса или пари во тенџере.
• Call - за да се совпадне со облогот на претходниот плеер.
• Подигнување - да се обложи зголеменото количество чипови во споредба со претходниот играч.
• Muck (или Fold) - За да се откажете од раката и да ги дадете вашите картички до дилерот.
• Проверете - да одберете да не донесете одлука во овој момент. Можеби ќе бидете обврзани да донесете одлука подоцна во текот на кругот.

Копче за дилер и ролетни

Играта започнува со една картичка која се однесува на секој играч. Играчот со највисока картичка е назначен како копче на дилерот. Секоја наредна рака започнува со играч кој го прима копчето за услуга, кое се пренесува во насока на стрелките на часовникот околу табелата по секоја игра. Картичките се поставени во насока на стрелките на часовникот почнувајќи од лицето што следи од дилерот од лево. Во онлајн средина, табелите се постојано активни, така што позицијата на копчето за дилери обично е веќе воспоставена кога ќе се приклучите на табелата. Копчето на дилер ја претставува теоретската позиција на Дилерот. Во жива средина, ова лице всушност може да се занимава со картички, но најмногу казина и, секако, онлајн, Куќата (местото на одржување) ги обработува картичките.


Пред Флоп, направени се две слепи залози со цел да се создаде иницијален сад. Слепите залози се направени од двајца играчи кои седат на левата страна на дилерот. Играчот кој седи до копчето, ги објавува (обложува) износот на Малото слепило. Ова е поставено како половина од ограничувањето на долната табела. Во нашиот пример 20 / 40, ова ќе биде 10 USD. Играчот на неговата или нејзината лева ја објавува Големата слепа. Ова е поставено во износ еднаков на долната граница (20 USD во нашиот пример). Овие принудени обложувања гарантираат дека има тенџере за луѓето да се натпреваруваат. Тие се нарекуваат Мали и Биг, поради очигледни причини - Поради нивната релативна големина. Тие се нарекуваат слепи, бидејќи играчите ги прават овие облози пред да добијат картички и затоа се слепи за нивната рака. Ова може да изгледа малку нефер кон овие играчи, но запомнете дека копчето за дилери ќе се движи следниот пат и двајца нови играчи ќе бидат Мали и Големи Ролетни. Ова осигурува дека сите треба да бидат Дилерот, Малото слепило и Големиот слепо.

Слепи казни

Во случај, од која било причина, ви недостасува да се свртите на објавување или на Мали или Големи слепи - без да ја напуштите масата - (таква акција наречена "Седејќи"), има казна што треба да се направи откако ќе се вратите на табелата:
За недостасува Мали слепи - Вие мора да платите казна еднаква на вредноста на Големиот слепило. Ова е дополнителен износ за личноста која е природно Големата слепа во овој момент.
За исчезнатите Големиот слепо - или, Малиот и Големиот слепи - Вие мора да платите казна еднаква на вредноста на Големиот слепо, и уште една еднаква на Малото слепило. Оваа помала количина оди директно во The Pot (чипови / пари кои се коцкаат) и не се брои кон облози на играчот за играта. Ова се нарекува мртов удар.

Пред-флоп

Секој играч добива две картички со лицето надолу (исто така наречени карти за отварања, Pocket Cards). Лицето што седи лево од позицијата на Големата слепа е прва што дејствува. Во овој круг има три опции. Тој може да повика, да се подигне или да мукне. Ако тој го убие, како што веќе рековме, ја фрла раката, а акцијата поминува на следниот играч од левата страна. Ако тој се јави, тој се совпаѓа со вредноста на принудната залог на Big Blinds (20 USD во нашиот пример 20 / 40). Ако тој одлучи да се подигне во игра со фиксен лимит, тој може да подигне само со дополнителен 20 USD, до 40 USD.

Во игра со фиксен лимит, има максимална почетна залог на 1 и три поени во еден круг. Сите три вида на подигнување имаат специфични имиња:
• Подигнете
• Повторно подигнете
• Кап

Во нашиот 20 / 40 пример за време на Флоп, почетниот залог би бил 20 USD, подигнувањето би било дополнителен 20 USD - што значи дека играчот се обложува на 40 USD, повторно ќе се подигне на 60 USD, а капачето ќе биде уште еден 20 УСД што изнесува 80 USD. Откако беше направен капакот, во текот на овој круг не е дозволено повеќе подигнување. Запомни, облози и подигнувања на реката и реката ќе бидат направени на повисоки граници (ќе видиме подоцна). Конечно, последица на дозволените зголемувања изгледа следново: залог, подигнување, повторно подигање, капа.

Сега да се вратиме на играта. Акцијата продолжува во насока на стрелките на часовникот околу табелата, барајќи секој играч да донесе одлука дали да се јави, да подигне или да му се допадне додека не го достигне играчот во положбата Мали слепи. Да претпоставиме дека сите ги повикале. Во нашиот пример 20 / 40, ова би значело дека сите ги обврзале 20 USD во садот. Па сега е ред на Мали слепи да делуваат. Запомнете, на почетокот на кругот оваа личност веќе има залог износ еднаков на половина од долната граница (10 USD во нашиот пример). Поради ова, ако овој играч одлучи да повика, тој ќе мора само да додаде 10 USD во тенџерето (правејќи 20 USD во неговиот вкупен износ). Се разбира, тој, исто така, може да се подигне до 40 USD или муцка.

Па еве, кога акцијата се движи кон Големиот слеп. Овој играч веќе извршил 20 USD во садот. Теоретски, Pre-Flop може да се смета дека е завршена, бидејќи секој извршил иста сума, но, како што е Big Blind е единствената позиција која сеуште не донесе одлука врз основа на неговите картички, тој може да го стори тоа во ова специфичен момент. Тој може да подигне (до 40 УСД), да провериш или да се грижиш. Обично, играчот не може да провери додека има пари на маса, но, во овој конкретен случај, играчот на позицијата Голема слепа всушност може да провери.

Исто така, важно е да се запамети дека, во повеќето случаи, ако сеуште имате опција, особено на самиот почеток на играта и во првите неколку круга, треба подобро да проверите наместо да му ја скршите раката. Ова ви дава повеќе можности како што се уште сте во играта и секогаш можете да добивате картички кои ќе ја подобрат вашата рака. Ако играчот на позицијата на Big Blind одлучи да направи подигнување, играта традиционално продолжува во насока на стрелките на часовникот на масата сè додека сите играчи не ги повикаат или не ги скршат своите картички. На крајот од сите редовни рунди, играта продолжува сè додека сите играчи не извршат иста сума на пари во тенџерето, или пак ги затворат своите картички. Во тековниот пример, ние ќе дозволиме да го провериме нашиот играч на Биг слепите.

Притоа, кругот на Pre-Flop се смета дека е завршен и сите чипови се собираат и се ставаат во средината на табелата.

Флоп

Дилерот се занимава со три карти со карти на маса. Овие картички традиционално се нарекуваат картички на Заедницата или картички на одборот и, како што имплицира името, овие картички ги споделуваат сите играчи на табелата за да помогнат да ги завршат своите покер раце. Кога се разгледуваат заедничките картички, првото лице што треба да донесе одлука е играчот лево од копчето на дилерот. Обично ова е личноста на позицијата Мала слепа, но во случај кога таа има зачудено, тогаш следниот играч е првиот што ќе започне со акцијата. Овој играч може или да провери или залог. Акцијата потоа се продолжува сè додека секој играч не има шанса да провери, да се јави (ако има залог или да се подигне), да се подигне или да се подбива. Откако ќе има залог или покачување, секој играч мора да одговара на направената залог, повторно да се подигне или да направи нешто за продолжување на акцијата. Вообичаено е сите играчи да проверат за време на кругот. Во овој случај, нема да се додадат пари во тенџерето, а кругот ќе заврши.

Крајот на кругот доаѓа откако сите играчи ги повикаа (или зашеметени) и се обложуваат еднаква сума.

The Turn

На дилерот се става четврто лице на картата на заедницата на масата. Повторно, играчите, почнувајќи од играчот лево од дилерот, можат да ги проверат, заложат или гаден соодветно. Како и да е, во овој круг (и следното), сите играчи треба да се обложуваат и да се покачат според повисоката граница на табелата. Следејќи го нашиот пример, максималниот износ на залог и покачување во овој круг е 40 USD. Акцијата продолжува, како и досега, со сите играчи конечно да се обложуваат иста сума, или да му ја скршат дланката. Повторно, сите чипови залог во овој круг се обединети во центарот на табелата.

На реката

Дилерот сега се занимава со 5th лицето нагоре картичка и ова е конечната заедница картичка на маса. Секој играч сега има вкупно седум картички: нивните две дупки и пет карти на заедницата на маса). Овие картички служат за да ја направат најдобрата комбинација на картички. Повторно, играчот што лево од дилерот е првиот што дејствува и дејството продолжува околу масата на ист начин како и порано.

Важна забелешка: во овој или во некој друг круг, ако некој играч заложува или се крева, а сите други играчи ги скршнуваат своите картички - раката е завршена и играчот кој го направил последниот влог или се подигне пред сите останати, автоматски ја добива раката. Покрај тоа, победникот не е должен да ја покаже својата рака, иако тој ги собира сите пари залог до тој момент.

пресметка

Ако играта е сеуште во тек и сите или дел од играчите се уште се во саксија, по реката, останатите играчи треба да ги споредат своите карти за да го одредат победникот во последниот круг наречен пресметка. Традиционално, играчот со највисок ранг победи на раката и го зграпчува тенџерето. Ако два или повеќе играчи имаат идентични раце, тогаш тенџерето е поделено помеѓу нив со кој било преостанат непарен чип (и) ќе отиде до играчот што лево од дилерот.

Ако играте професионална верзија на Texas Hold'em и сакате да се држите до сите особености на оваа игра, запомнете ја следнава структура која покажува како играчите треба да ги прикажат своите картички. Првиот што ќе ги прикаже своите картички е последното лице што презема агресивно дејство при обложување или подигање на реката. На пример, ако играчот на малата слепа позиција проверува, позицијата Голема слепа се обложува на 40 USD и сите други повици. Во таква ситуација, играчот на позицијата Голема слепа прво ќе ги прикаже своите картички. Меѓутоа, ако некој друг подигнал (и сите други се нарекувале или му се занишале), тогаш тоа лице би било прво да ги покаже своите картички. Ако играчот од левата страна може да ја победи таа рака, тој ќе биде оној што ќе ги прикаже своите карти. Меѓутоа, ако имаат инфериорна рака, тогаш тие не се обврзани да ја покажат својата губилна рака и едноставно можат да се грижат. Откако сите играчи ќе ги прикажат своите раце (или зашеметување), тогаш играчот (а) со највисока видлива рака ќе го победи тенџерето.

Што ќе се случи следно?

По Showdown, сите картички се враќаат на дилерот, победничкиот играч ги собира неговите чипови, а копчето за дилерот се поместува во насока на стрелките на часовникот до следниот играч. Оваа акција, како што е споменато погоре, гарантира дека Дилерот, Малиот слепо и Големиот слепите се ротираат, осигурувајќи дека сите играчи на масата играат на сите позиции.

Ограничување на тенџере

Пот Лимит игри се токму тоа. Играчите можат да се заложат насекаде помеѓу сегашниот лимит на табелата (Долниот лимит за време на пред-флоп и флоп и повисокиот лимит за време на пресврт и реката), и максималната сума во тенџерето и на масата.

На пример: ние се приклучиме на играта 20 / 40 за време на флопот. Во тенџере има 200 USD и играчот во Малата слепа позиција направи залог од 20 USD. Следниот играч ќе треба да се обложи со 20 USD за повик. Изработка на вкупниот сад 240 USD (200 (Пот) + 20 (залог на 1st играч) + 20 (Вашиот повик)). Во овој случај, може да се подигне до 240 USD.

На пример, ќе подигнете по 160 USD. Сега во тенџере има 400USD. Следниот играч мора барем да го повика вашиот 180 USD облог. Ова би значело дека сега се наоѓа 580 USD на табелата (200 (Пот) + 20 (Bet 1st Player) + 180 (Вашиот залог и Подигнување) + 180 (повик на Следен Плеер). Може да се подигне со ништо помеѓу границата на табелата или повисоко, во нашиот пример 20 USD или 40 USD) и 580 USD.

Како што можете да видите, големината на тенџерот се зголемува експоненцијално, и поради тоа, овој тип на покер понекогаш може да се смета за поблиску до играта Без ограничување од фиксната граница.

Нема ограничување

Сосема едноставно, како што подразбира името, во игра без ограничувања, играчите можат да заложат нешто помеѓу границата на кругот и вкупниот број чипови. Обложување на сите ваши чипови, во било која покер игра се нарекува "Сите во". Ова може да биде затоа што одбирате да се подигнете од целосниот износ на вашите чипови, или затоа што едноставно немате чипови за време на таа конкретна рака.
Забелешка: Регулирање на чипови ЗАКОЛКУ рака на покер е строго забрането.
Ако, за време на раката, играчот истекува од чипови, но другите играчи продолжуваат да се обложуваат, тогаш тенџерето е поделено во точката кога играчот ги обложува сите негови чипови. Сите последователни обложувања направени од другите играчи се чуваат во посебен "Side Pot". На Showdown, оригиналниот играч се натпреварува само за Главниот Пот, оној за кој придонел. Сите други играчи се натпреваруваат за саксии. Во земја базирана на животната средина, победникот на страничен сад е утврден во прв план.

Повремено, може да видите неколку странични садови. Повторно, тука се применуваат истите правила. Уште еднаш, играчите се натпреваруваат само за садовите што ги придонеле.

Омаха

Омаха е Тексас Холдем варијација игра речиси идентично со единствениот исклучок - играчот е решен 4 дупка картички се справи со лицето надолу, наместо на два, како и во Тексас Холдем.

Запомнете, многу е важно да се има предвид овој факт, како и во случај да не сте, веројатно ќе имате некои проблеми со дефинирање на волумен на картички. Погледнете го овој живописен пример:
Вашите дупки се: 5h - 10s - Js - As.
Заедничките картички се: 3d - 4d - 6c - 7c - Х.

Може да се изненадите, но тука, ниту ќе го направите Flush со Ace високо, ниту пак Straight со 3-4-5-6-7. Во овој конкретен случај, единствената најдобра комбинација што ќе се случи е раката со Ace висока.

И тука е најдобриот одговор за вашето зошто ќе биде следново: Во Omaha Hold'em вашата комбинација е создадена од само две од твоите дупки и три од 5 на масата.

OMAHA HI-LO

За да направите победничка комбинација во Omaha High Lo, треба да креирате покер комбинација која се состои од 5 картички каде што највисоката картичка во него не треба да биде повисока од 8. За да креирате комбинација од комбинации на рака, може да користите Ace како најмала картичка (Ace може да биде и највисоката и најстраната картичка за да ви помогне да ги направите соодветните комбинации), Straight and Flush не се сметаат за овде комбинации.

Според гореспоменатото, лесно е да се претпостави дека најдобрата рака во Омаха Високо е составена од 5-4-3-2-Ace. И повторно, имајте го тоа на ум, Straight and Flush не се сметаат овде. Или дури и ако сите ваши 5 картички ќе го носат истиот костум (на пример, сите срца) и ако не се смета Флеш, тогаш ова ќе биде идеална комбинација за Omaha High Lo. И, исто така, мора да се запамети дека секој пар тука ќе се смета како висок. Така, во тој случај, 2-2-4-5-A нема да направи "lo" комбинација.

Кога никој од играчите не успеа да создаде гол, играчот со највисока рака победи. Напротив, кога има двајца играчи, еден со највисока рака, а другиот со најлошиот ќе ја подели банката. Во ретки случаи, играчот со двете можни комбинации во една рака ќе ги земе и Високите и Лодените делови на банката. Во текот на оваа игра од играчот се очекува да ја направи прва рака и само тогаш (кога е можно) да креирате лозинка. И истото правило делува за пресметка: највисоката рака победник е утврдена првата.

Како да се игра во Омаха Висока Ло?

Како што веќе беше кажано, играта се игра речиси на истиот начин како и Texas Hold'em со само две разлики: играчите се занимаваат со 4 дупка картички, наместо од два, како во Texas Hold'em, а втората разлика е дека целиот тенџерето е поделено на два дела - едно за високи раце, а другото за логото. Секој играч треба да создаде комбинација на 5-картичка за Високата рака и комбинацијата Ло за Ло. Сите добивки се поделени соодветно. Во случај ниту еден од играчите не успеа да создаде комбинација од комбинации - целото копче му припаѓа на играчот со највисока рака. Во случај еден играч да победи и на високите и на лошите раце - тој го зема целиот тенџере.

Омаха High Lo Стратегии

Алтернативно на Texas Hold'em секој играч се занимава со 4 дупка картички. Исто така, треба да запомните дека оваа игра ќе се случи да биде прилично непрофитабилна за оние играчи кои не дефинирале барем основна стратегија. Ова е особено важно кога помалку играчи се преклопуваат во првите рунди на играта. Ќе ја разберете причината зошто во процесот.

Омаха High Lo стратегија - Запомни 2 + 3

За правилно оценување на вашата потенцијална комбинација, мора секогаш да се има предвид дека само две од вашите четири картички се потребни за да се формира комбинација со само три од 5 картичките на масата. Ова правило е многу важно да се запамети со цел да се препознае можната силна рака. Од друга страна, во случај да не посветувате посебно внимание, во текот на играта вашата рака може да се појави повисока отколку што се очекуваше. За да се формира најсилната можна комбинација Lo-hand, многу е препорачливо да се разберат и да се сетат на овие 2 basic правила:
1. Избегнете било какви пар картички во вашата комбинација
2. Највисоката единствена картичка во вашата рака не може да надмине 8

Омаха High Lo стратегија ореви Ло

Пред сѐ, да ја дадеме дефиницијата за "ореви". За да имате рака со ореви, треба да имате најсилна комбинација. Новите играчи на newbie не можат да го дефинираат веднаш за прв пат, иако тоа е прилично лесно и што е уште поважно, тоа е доста важно да се знае за да се победи во Омаха Високо Ло. Еве еден мал совет за да се сетите за погодност на повикување: «Nuts Lo» е «2 + 3». Тоа значи дека ако два од вашите четири картички во дупка картички се двојка (2) и Ace - држете комбинација на Nuts Lo.

Но, исто така, треба да се внимава на заедницата (картони картички, картички на маса) картички, бидејќи три од нив се состојат од 8 и loer и картички без пар ќе бидат додадени на вашиот двојка и Ace и да го формираат најбавото можно комбинација десно во твојата рака. Друг поволен прекин за вас ќе бидат создадени од Deuce и 3 и Ace на масата. Како и во текот на играта, ќе бидат додадени уште две картички во заедницата, како што се 8 или lo и неколку не-пар lo картички - сигурно ќе имате Nuts lo. Во овој случај ние Ви препорачуваме да ги подигнете облози, бидејќи во оваа ситуација имате некои прилично високи шанси да земете најмалку лоншки сад од Lo.

Омаха High Lo стратегија ореви флеш

Како што веќе мора да се претпостави, најдобра можна комбинација на ореви е Флеш. Сите играчи треба да знаат како да разликуваат ореви, фрлаат барем за да добијат очигледно поблиску до тенџерето. Погледнете го овој пример:

Вашите дупки: 2c - Ac
Заедничките картички: Dc - 9c - 7c.

Како што повеќето од вашите противници најверојатно ќе ги имаат "Срдечните срца", може да бидете смирени, бидејќи знаете дека имате највисоко можно Флишово оревче. Бидејќи можете да препознаете ваква комбинација, може значително да ја подобрите вашата ситуација во играта и да ви помогне да ги дефинирате вашите понатамошни залози.

Омаха High Lo стратегија Вашите шанси vs шансите на вашиот противник

Идеално треба да знаете како да ја дефинирате најдобра можна комбинација на вашиот противник и ако има три картички од истото одговарање на масата. Мора да сфатите дека во таква ситуација барем еден од вашите противници теоретски може да има флеш. Во овој случај, ако сте 100% сигурни дека вашата рака не е доволно силна за да победи флеш - мора да се свитка. Од друга страна, пак, ако картичките на заедницата на масата формираат светлина директно како 3-4-6-8-9, ќе добиете многу подобро во случај да имате барем Директна или доволно рака доволно за да ја победите, на Напротив - подобро би се свиткал.

Во споменатиот пример 3-4-6-8-9, постојат најмалку 5 начини за формирање на Straight со две од твоите дупки и картичките за 3 од 5 на масата:
• 2-3-4-5-6
• 3-4-5-6-7
• 4-5-6-7-8
• 5-6-7-8-9
• 6-7-8-9-10
Се разбира, овие примери може да изгледаат некаде помеѓу научната фантастика и фактите, иако јасно ја покажуваат потребата од големо внимание на играчот на можните картички на противниците.

Омаха Висока Ло Висока Рака Стратегија

Бидејќи оваа игра вклучува голем број на победнички комбинации, бидете подготвени на фактот дека бројот на нив сериозно ќе го надмине бројот на можни комбинации во Texas Hold'em. Значи, не заборавајте да сфатите дека Три од еден вид или еден пар се далеку од оние комбинации кои честопати победуваат во Омаха.

Чести грешки во Омаха

Една од најчестите грешки на првите играчи е тоа што тие се збркани со дефинирање на вредноста на почетната рака по добивањето на нивните дупки картички. Тоа се случува поради тоа што повеќето од нив го откриле светот на покер додека играле во Texas Hold'em и тоа ги прави да ги преценуваат своите високи картички додека играле во Омаха покер.

На пример пар Aces би се чинел прилично силна комбинација за PF (preflop), додека често се чини дека е не-победничка кога flop не го прикажува третиот Ace.

Друга грешка со нови живописни играчи е неконтролирано зголемување во случај на висок пар веднаш по договорот. Ваквите очигледни подигнувања најчесто лесно се предвидуваат од страна на искусни играчи кои имаат тенденција да извлекуваат паралели помеѓу облози и покренува додека чекаат силната карта во флопот.

Друга очигледна грешка е лош искусни обиди за блеф. Покрај тоа, ова е една од оние грешки кои можат да станат чиста катастрофа кога повеќето играчи ќе го откријат овој блеф со тоа што ќе ја исцртаат аналогијата помеѓу претходните облози и ќе ги подигне, па така блефот ќе остане неразумен. Значи тука е мал совет за новите играчи на Омаха: задржите фер име и обидете се да избегнете блефирање додека не се чувствувате доволно сигурни за вашата дефинирана стратегија.

Кога се префрлате од Тексас Холдем во Омаха, некои нови играчи очигледно ќе забележат паралела помеѓу вообичаениот волумен на традиционалниот Hold'em и таванот на Омаха Хај-Ло, кои имаат тенденција да бидат многу погоре.

Додека повеќето играчи се преклопуваат веднаш по флопот кога играат во Тексас Холдем, играчите на Омаха со 4 дупки во рацете, заедно со огромен број шанси, веројатно ќе ги превртуваат своите картички по првиот договор.

Друга честа грешка за новите играчи не е преклопување на нивните картички со Nuts (највисоката можна рака во моментот) по флопот. На пример, се случи да добиете ореви по пропаста, да речеме дека е висока со Аце. Значи, што се случува следно? Играчите ќе подигнат се додека не дојде до вашата одлука. И кога играчите се очигледни да направат залог, а не да чекаат за Флеш, вашата најдобра одлука ќе биде преклопување на вашите карти и да го одберете вашиот подобар момент.

Што е граница на тенџере?

Пот ограничување е еден вид Омаха покер, кој е исто така познат како PL. Ова значи дека сите облози или подигнувања во текот на овој вид на игра треба да одговараат на износот во садот. Со други зборови, обемот на тенџере ќе делува како лимит за време на обложувалницата. Максималната залог во првиот обложувачки круг треба да биде еквивалентна на збирот на Малите и Големите Ролетни. На пример, во 10 \ 20 игра за ограничување на залог, првиот облог не треба да ја надминува збирот на Големите и Малите слепи, во смисла на тековниот пример, залогот не може да го надмине 30. Така, следниот играч може или да одговара на облогот во износ од 30, или да го подигне до 60.

OFC ананас

Ананас отворено лице кинески покер - еден вид на кинески покер во кој од вториот ред играчи добиваат три картички со лицето надолу, од кои една мора да се свитка. Противниците на крајот гледаат само две карти, третата останува непозната за нив.

Играта се игра со стандардна палуба на 52 картички (од 2 до Ace, без jokers). Костумите се еднакви. Максималниот број на играчи во Ананас - 3.

Така, играта се одвива во 5 свиоци: 5 + 2 + 2 + 2 + 2

Во случај на фантазија, играчот добива 14 картички, од кои 13 мора да се користи и 1 се отфрла.

Целта на игрите е да се добие најсилната комбинација за да се победат противниците и да се соберат повеќе поени. Играчот со најмногу поени на крајот од кругот победува.

Рака се сврти

Играта се игра со 52 картички. Нема карти за заедница или обложувалници за обложување.

Справување со картички во рака.

Картичките се разменуваат наизменично на улиците 5.

- 1st улица - 5 картички се решаваат.
Играчот мора да ги изложи сите 5 картички во кутиите

- 2nd улица - 3 картички се решаваат.
Почнувајќи од 2nd уличниот плеер мора да ги постават 2 картичките во кутиите и да ја отфрлат 1 картичката.

- 3rd улица - 3 картички се решаваат.

- 4th улица - 3 картички се решаваат.

- 5th улица - 3 картички се решаваат.

Кутии

Играчот мора да ги изложи сите картички во три кутии:

- Предна горната кутија со карти 3 (најслабата)
Можни комбинации: три од еден вид, еден пар, голема картичка и сл., Како и за посилни комбинации мора да се користат најмалку 4 картички.

- Средно - средно поле со 5 картички (просечно)

- Назад - долната кутија со карти 5 (најсилниот)

Правило на кутии: предната кутија не може да ја победи средишната кутија, средината кутија не може да ја победи кутијата за назад. Комбинациите мора да бидат подредени според старост од дното во растечки редослед. Еднакви комбинации се дозволени. Ако ова правило не се почитува, раката се смета за фаулирана и играчот нема да добие поени.

Потврда за почеток на играта

Кога на масата се поставени барем 2 плеери, секој играч мора да потврди дека е подготвен за почеток на играта. Играта нема да започне се додека сите играчи не го потврдат тоа. За да потврдите, играчите мора да изберат игра во скокачки прозорец.

Игра процес.

По почетокот на раката на првата улица, играчот, кој е од лево од дилерот, се ракува со 5 картички. Сите играчи можат да ги видат овие картички.

Играчот мора да ги стави сите 5 картички во три кутии. Игрите се играат целосно отворени. Играчите немаат никакви необјавени картички. Сите картички се поставени во кутии, чија содржина е достапна за сите учесници. Играчите ги поставуваат картичките еден по еден. Процесот на поставување на првата улица е видлив за сите играчи.

Крај на потег на 1st Улица

Откако играчот ги поставува сите картички, копчето "Подготвено" е достапно за него. До крајот на ред, играчот може да префрли било која од неговите картички.

По завршувањето на преселувањето, следниот играч се занимава со 5 картички и така натаму, додека првата улица не е завршена.

Крај на движење по преостанатите улици.

Почнувајќи од втората улица и додека сите играчи имаат 13 картички поставени, играчите добиваат три картички надолу и ги ставаат двата од нив во кутиите. Картата за повторно користење е отфрлена со притискање на копчето "отфрлање". Отфрлајќи ја третата картичка, се отворени уште два други. Играчот не може да ги премести картичките поставени на претходните улици.

Време на ред.

Секој играч има исто време да се постават картички на секоја улица - 2 минути. Почнувајќи од првата улица постои одбројување. На вториот уличен играч има помалку време отколку на првото и друго. Ако некој играч е неутрален, тој ќе има дополнителна временска банка - минути 3. Ако играчот го користи цело време, но сепак има преостанати картички, тие ќе бидат поставени автоматски.

Ако играчот е надвор од времето, неговата картичка е поставена автоматски:

- Картичките се изложени по редоследот што го добиле, прво на крајна линија, потоа на средината и горната страна.

- Почнувајќи од втората улица, првите две добиени картички се изложени, а третата е отфрлена.

Ако играчите имаат исклучување со серверот, исто така се стартува и "Time Bank" - минути на 3. Ако на крајот на целиот играч "Time Bank" нема да успее да воспостави врска со серверот, неговиот тековен играч ќе се справи автоматски и ќе се смета, играчот ќе биде преместен на "Седнете" и нема да ја продолжи играта, освен оние случаи, каде противникот има право да се справи со "Фантазија". Според правилата на кинескиот покер "Фантазија" е продолжение на активна рака, затоа ќе се одигра и само откако ќе се премести играчот во "Седнете". Временската банка повторно се враќа откако играчот се пресели во друга табела.

Бодување и бонуси.

На крајот од раката резултатите се сумираат. Поени се доделуваат по парна споредба на раката на секој играч. Во секој пар се споредуваат соодветните комбинации: највисоки со највисок, просечен со просек и најнизок со најнизок.

Во случај на исцртување на која било од рацете (на пример, двата играчи имаат еднаков блиц на крајна линија), ниту еден од играчите не добива поени за оваа рака.

Правила на бодување.

Постојат два методи за постигнување:

- Метод 2-4
Играчот добива точка 1 за секоја освоена рака.
Дополнително, играчот добива 1 поени ако го освои 2 од три раце или сите три раце.
Во случај на нерешено ниту еден од играчите не ги добива бодовите. Но, ако играчот победи со две други раце, тој добива три поени - по еден за секој освоен и рака и еден дополнителен.

- Метод 1-6
Играчот добива точка 1 за секоја освоена рака.
Дополнително, играчот добива поени 3 ако победи на сите три раце.

Фаул
ако на крајот на раката плеер составен комбинација со неуспех во редот на нивната сила, од раката се смета како fouled. Во овој случај се сметаат сите негови комбинации изгубени на другите и тој не добива поени, но плаќа парична казна во износ од 6 поени и бонус поени за секој играч.

Ако два или повеќе играчи имаат "фаул", тогаш нивните раце добиваат 0 поени во споредба фаза.

авторски права

Покрај бодовите за победа, на играчите им се доделуваат авторски надоместоци за комбинациите, без оглед на резултатите од дистрибуцијата.

Прекршоците не добиваат приходи од авторски права.

Други игри

7-Card Stud

7-Card Stud се смета за еден од оние класични видови на покер, иако во случај да сте сигурни дека традиционалниот Texas Hold'em не е предизвик за вас повеќе, дефинитивно треба да се обидете со 7 Card Stud. Оваа игра е за сите да се направи најдобра комбинација од 5-картички од 7 картички во рака. Основниот принцип на 7 Card Stud е да се запамети сите обработени картички и да бидат целосно свесни за вашиот почетен потенцијал за рака. И покрај фактот дека 7 Card Stud на многу начини се игра на ист начин како и многу други класични покер игри поради сличноста на победничките комбинации, иако има голем број на диференцијални особености на кои вреди да се обрне внимание.

Влоговите

Една од клучните разлики во 7 Card Stud е тоа што тука не се користат слепи точки за да се започне со обложување или цела игра. Тука сите играчи треба да стават облози во иста количина во зависност од ограничените вредности на табелата.

Секој играч треба да направи принуден влог кој исто така се нарекува Анте. Обемот на овој вид задолжителен удел зависи од границите на табелата, обично се разликува од 10-25% од минималната потребна залог. Во најчестите прилики 7 Card Stud се игра со фиксни ограничувања на влоговите.

Почнувајќи од рака

Најважно е да останеме трпеливи, бидејќи оние навистина силни почетници, кои ќе гарантираат непосредна победа, може да се случат ретко. Затоа, пред да ги преклопите вашите картички веднаш по пропаста, треба да направите тесна истрага и да ја спроведете длабоката анализа на сите потенцијални варијанти со вашите картички што се обработуваат.

Стратегијата

Бидејќи вашата практика со било кој друг вид на покер игра може да ви покаже, нема ништо поефикасно и вредно од всушност практика и длабоко свесен пристап. Затоа ние не сме тука да се задржиме на конвенционалниот или општоприфатениот специјален магичен систем кој ќе ви помогне во победувањето. Тука треба да сфатите дека резултатот од играта, како и вашиот личен успех зависи само од вашата способност да го прочитате вашиот противник. Во последно време ќе го разгледаме ова прашање подетално.

Главните правила

За разлика од повеќето од покер игри, тука нема да се соочите со било какви картички во заедницата. Секој играч тука се занимава со 7 картички во целина. Сите играчи кои успеале да стигнат до финалето, треба да направат најдобра комбинација од 5-картички од 7 картичките во раката. Како и вообичаено, оваа игра се репродуцира со користење на стандардна палуба за картичка 52. Имено, бројот на картички го одредува бројот на луѓе кои можат да играат во една игра сесија. Бројот на играчи во "Седум картон" варира од две до максимум осум. И сега да го набљудуваме целиот процес на игра во вистински редослед. За разлика од Texas Hold'em и Omaha покер, игра со седум карти се игра само со лимити на залог. Во седум-картичка не ќе најдете никакви Пот ограничување или без ограничување видови на играта. Во сегашната статија ќе го разгледаме следниов пример: 7-Card Stud со фиксен лимит 10 \ 20.

Играта започнува

Пред дилерот се занимава со првите картички на играчите почнувајќи од левата страна од стрелките на часовникот, секој играч треба да направи задолжителен удел, кој исто така се нарекува Анте. Износот на Анте обично е за 1 \ 5 на минималната граница на табелата. Анте ја игра истата улога како Слепите во традиционалниот холдем на Тексас - тој е поставен да почне да го пополнува садот.

Трета улица

Значи, првиот договор е следниов: сите играчи се занимаваат со две картички надолу. Откако дилерот ќе се занимава со две картички за секој играч, тој се занимава со уште една картичка, но овој пат се соочуваат. Сите картички со кои се соочувате се да останат на масата. Па сега секој играч има едно лице и тројца се соочуваат со картички надолу. Првиот круг за обложување се нарекува "Трета Стрит" и треба да се стартува со играчот кој ја покажува највисоката карта по чин и костум.

Костимите се рангираат од највисоко до: Пики, срца, дијаманти и клубови.

Плеерот со најниска картичка се бара да направи принуден залог познат како залог "Внеси". Оваа залог обично е поставена од табелата. Следејќи го нашиот пример, со 10 \ 20 граници, тука Ante ќе биде еднакво на 2. По внесувањето на влог беше направено од страна на следниот играч на непосредно лево од играчот што го направил внесот на влог и има можност за преклопување, повикување или зголемување на залог како и обично. Износот на подигнување во првиот круг на играта не треба да надминува 10 (долниот лимит на табелата). Секој круг дозволува само еден влог од секој играч и три подигнувања, следствено, максималниот облог во овој конкретен случај е 40.

Четврта улица

Откако сите играчи ги направија своите залози, дилерот се занимава со друга лична карта која традиционално се нарекува "Четврта улица". На картичките што се решаваат, друга рунда за обложување започнува со играчот кој покажува највисока рака. Износот на подигнување во првиот круг на играта не треба да надминува 10 (долниот лимит на табелата). На играчот кој покажува пар има право да се обложува на 20 (граница на висока маса). По ова, сите играчи, почнувајќи од лево од играчот, ги прикажуваат најдобрите картички, треба да ги донесат своите одлуки.

Петтата улица

По втората обложувалница, следната картичка што доаѓа, исто така, се соочува и се нарекува "Петта улица". Значи до овој момент секој играч има 5 картички во целост: 3 се соочуваат со картички и 2 дупка картички. Износот на првиот залог во овој круг е 20. Следниот круг повторно започнува со играчот кој покажува највисока рака.

Шестата улица

Така, третиот круг на обложување е завршен и дилерот се занимава со последната лична карта до секој играч и овој круг се вика "Шестата улица". Повторно обложувалницата започнува со играчот кој ги покажува највисоките видливи картички и обемот на облози надминува во согласност со високиот лимит.

Седма улица

И по завршувањето на обложувањата, дилерот се занимава со последната картичка на секој играч и оваа картичка се справува со лицето надолу. Во покерската заедница, последната картичка во седмата картичка е често нарекувана "надолу и валкана". Оваа картичка е проследена со финалето за обложување и износот на потребниот облог е стабилен.

пресметка

Сега секој играч користи пет од неговите седум картички за да ја надополни својата последна рака. При одлучувањето која комбинација е подобра, сите играчи ги откриваат своите карти и најдоброто од овие комбинации на картички го победува тенџерето.

освиркване

Razz е варијанта на 7 Card Stud каде најдобрата ниска рака ја победува тенџерето. Играта може да се игра од два до осум играчи. Се игра со картичка со 52 картичка која не содржи jokers. Секој играч има вкупно седум карти, но само најдобрата ниска рака со пет картички се користи за да се одреди победникот. За разлика од 7 Card Stud Hi / Lo, во Razz не постои "осум или подобар" услов за да се подигне тенџерето.

Запомнете дека (за разлика од Seven Card Stud Hi / Lo и Omaha Hi / Lo), нема "квалификатор", најдобра ниска рака го победува целиот сад.

32 картичка-подготви

Оваа игра е особено возбудлива бидејќи сите пониски картички од 2 до 6 се отстранети од палубата, така што ќе завршите со многу големи картички, а полесно е да добиете три од еден вид или целосна куќа. Имајте го ова на ум кога играте - вашата рака може да биде одлична, но исто така и рацете на противникот!

 • Оваа игра се игра со 2 на 5 играчи.
 • 3 ролетни - мали, големи, и повеќе, кога повеќе од 3 плеерите (2-3 плеерите се враќаат само на мали и големи ролетни).
 • Кога разменуваат картички, првиот играч по започнувањето на услуга (како во 5 картичка), но во вториот круг, акцијата започнува по преклопувањето (не по дилерот). Во ситуација на глава (само играчи на 2) акцијата започнува со малиот слеп.
 • Играчот може да отфрли максимум 4 картички.
 • Временскиот рок за подигање е 10 секунди, по што можете само да ги проверите, повикате или преклопите.
 • Паднати палуби: картички од ранг 2-6 се отстранети, без оглед на тоа колку играчи се во играта.
 • Aces можат да играат високо или ниско, па можете да имате права од A-7-8-9-10 или 10-JQKA.
 • Функцијата за условување им овозможува на играчите да го поделат садот (2nd само обложувалница).
 • Врските може да се скршат со костум.
 • Рангирањето на раката е различно во 32-Card Draw Poker.

Badugi

Релативно нова варијација на покер, која ги комбинира карактеристиките на Texas Hold'em, Нацртај покер и освиркване.

Секој играч се занимава со четири карти, а најниската рака победи - четири карти од различен ранг и костум. Играта може да се игра најмногу до шест играчи и се игра со палуба на картичката 52. Аце секогаш е ниска карта.

Почетокот на договорот е сличен на Texas Hold'em - двајца играчи на левиот пост на дилерот мал и голем слеп. После тоа на играчите се решаваат четири карти, а играч на левата на големиот слеп започнува прво обложување.

Играта вклучува четири обложувалници. Во текот на секоја од трите круга за цртање, играчите можат да тргуваат со нула до четири картички од своите раце. По завршувањето на четвртата обложувалница, останатите играчите откриваат дека нивните карти се движат во насока на стрелките на часовникот околу масата. Играчот со најдобрата рака ја победува тенџерето.

Рангирање на раце (опаѓачки)

 • Бадуги е раката која има четири карти со различен чин и костум, од кои најдобро е 4-3-2-А.
 • Три-картичка рака - е направен од три непарирани картички од различни костуми.
 • Дво-картичка рака - има две неспарени картички од различни костуми.
 • Картичка со една картичка - победува малата картичка.

Најлошата рака во Бадуги е К-К-К-К.

Тексас 6 +

Сите се измамени за оваа нова игра што стигнаа до табелите на Макао, каде што играа Ајви и Дван, наречен Шест Плус Холдем. На прв поглед, изгледа како многу возбудлива и привлечна игра за нови играчи! Ова би можело да биде новиот Chris Moneymaker во смисла на привлекување на забавни играчи да играат на интернет, и добро е, ако знаете како добро да играте Texas Hold'em, ќе имате лесен премин во овој нов режим на игра.

Главната разлика на Тексас 6 Плус се број на картички (36 наместо 52) и силата на комбинации:

Тексас 6 + може да се игра со само два играчи, до максимум десет играчи. Се игра со 36 картичка (од 6 до Ace) без џокер. Секој играч добива две картички, со лицето надолу. Овие картички се познати како дупка картички. Потоа, дилерот му подарува пет заеднички картички. Играчите можат да ги користат сите пет карти за да ја формираат комбинацијата. Најдобрата комбинација од пет карти се добива во садот.

Играј Pokerdom

Бонусни кодови за Pokerdom Casino

Вкупно купони: 4
soupWizardApi.init ('p21661p3144303pb6f5', 'p'); Бонус 1000R за нови играчи во Pokerdom ... повеќе >>

Направено:

Нема бонус

Направено:

Нема бонус

Направено:

Нема бонус

Сите бонуси од

Направено:

Нема бонус