Што е двојно надолу рака во онлајн Блек Џек?

За оние кои може да бидат малку сигурни, удвојување надолу Блек Џек е потег кој ви овозможува да го зголемите облогот со износ до 100% (т.е. двојно да го зголемите). Откако подигнат влог е на маса, тогаш ќе ви биде дозволено само уште една картичка. Во сценарио за игра, тоа значи дека откако ќе ги добиете првите две картички, тоа е возбудливиот момент во онлајн блек џек, кога можете да одлучите да се удвои.

Се разбира, постојат вклучени стратегии, а удвојувањето понекогаш може да биде ризично играње на блек џек. Тоа речиси секогаш ги завршува опциите за обложување. Одлуката за двоен притисок обично се решава на прилично предвидлив начин: Оние играчи кои се премногу претпазливи ретко се удвојуваат, па така ја пропуштаат можноста да ги подобрат своите победнички шанси, додека преуверените играчи многупати го испробаат потегот, и на тој начин да се сруши од игрите, можеби би можеле да се справат со многу подобро.

Кога да се удвои кога играте онлајн блек џек

Блек Џек е познат како една од казино игри со најниска "работна куќа", што може да го направи попрофитабилно за просечниот онлајн казино играч. Сепак, експертите ќе ве потсетат дека ова всушност значи просечен играч кој ги знае правилата за блек џек и следи логичка и оптимална стратегија за блек џек за време на онлајн блек џек игрите. Ниту една тактика во светот никогаш не може да му помогне на играчот кој само заложува и избира опции за играње на карти со каприц.

Но, една важна поента за изборот да се удвои во вистинскиот момент е тоа што се користи правилно, може да ви даде уште подобар домен на куќата. Значи, ова навистина е чекор во кој треба да се запознаеме. Толку многу што играчите на онлајн блек џек ќе бидат добро советувани да пробаат неколку пари оддалечени од екранот за да развијат подобар став за тоа кога да го повикате овој потег пред да го пробате во онлајн игри со блек џек за вистински пари.

Хард 9 двојно надолу

Ако добиете рачна комбинација на 9, двојно надолу секогаш кога дилерот открива картичка помеѓу 2 и 6 (па било која картичка под 7, но не вклучувајќи го и Ace). Ова мора да биде тешка 9 рака - така да не може да се одржи Ace. Вашите комбинации може да бидат 4-5, 3-6 или 2-7. Но, ако се занимавате со A-8 (мека 9), секогаш треба да застанете.

Хард 10 и хард 11 двојно надолу

Кога имате цврст 10 или 11, вие сте во моќна позиција. Две комбинации на картички кои може да ви го дадат ова се: 2-8, 2-9, 3-7, 3-8, 4-6, 4-7, 5-6. Значи, ако дилерот открие помал број, одете по двојно надолу.

Меки 16 до 18 двојно надолу

Кога ќе држите Ace плус 5, 6 или 7, тоа ви дава "меко" вкупно 16 на 18. Значи, ако дилерот открие картичка од 2 до 6, треба веднаш да се удвои. Не ризикувајте овој потег на Ace плус пониска картичка (2,3 или 4); подобро е да се погоди наместо тоа.

Предности и недостатоци на удвојување надолу

Извршувањето двоен надолу е начин да се даде дополнителен залог кога имате прилично добра идеја работите треба да одат на вашиот начин. Иако ризикувате повеќе од вашиот банкар, имате некои добри информации на маса за поддршка на вашата одлука.

Не заборавајте некои игри, исто така, може да се удвои надолу на парче подели. На пример, држете рака 10-10 со продавачот кој покажува 3, 4, 5 или 6, веднаш имате опција да го поделите вашиот пар десетици, двојно надолу на секој и да одите за 21 на двете раце!

Но, запомнете дека ризикувате кога ќе одберете да се удрите. Дилерот секогаш ги игра своите картички по секој играч и затоа има малку повеќе информации за да ја заснова својата игра со карти. Секако, ова е токму она што претставува раб на куќата. И не заборавајте исто така дека кога раката е врзана, се што ќе се вратиш како играч е твојата првична акција пари.

Внимавајте на правилата

Двојната стратегија за блек џек опишана тука треба да функционира добро во речиси секоја игра со блек џек. Но, само бидете свесни дека, дури и во земјата-базирани казино, правилата на блек џек може да бидат предмет на некои варијации. И онлајн казина може да изгледа дека се преплавени со варијанти на традиционалната игра на блек џек.

Понекогаш ова нема да биде премногу важно, но понекогаш тоа може (или треба) да влијае врз вашето донесување одлуки.

Во речиси секој игра со блек џек, оваа стратегија треба да остане вистина. Сепак, бидете свесни дека правилата на блек џек се разликуваат помеѓу казина, што може да влијае на вашето донесување одлуки. На пример, ако ви е дозволено да се удвои со раката од три или повеќе картички, тогаш ќе има дополнителни раце што би можеле да се зголемат со користење на принципите објаснети овде. И исто така, правилата за играта може да ве спречат да удвојувате кога вашата вообичаена игри стратегија вели дека треба. Значи, ако сте спречени да извршите двојно надолу, земете уште еден хит.

Jackpot City Онлајн казино бонуси кодови >>

Џекпот Град Казино онлајн. Придружи се сега!
извор: jackpotcitycasino.com
Што е двојно надолу рака во онлајн Блек Џек? Ажурирано: Јули 7, 2019 автор: Дејмон